Athene
 

Den følgende tekst er skrevet i forbindelse med Søsterloge nr. 64 Athene`s25 års Jubilæumsskrift.

Den er skrevet i et godt samarbejder mellem nogle af logens erfarne søstre.

 

Forord:

Loge nr. 64 Athene fyldte 25 år den 25. september 2001.

Hvad har logen nået på disse år. ? Den er blevet en god og harmonisk loge, ikke sådan at forstå, at vi er blevet ensrettet, nej mere at vi har lært at tolerere hinandens forskelligheder. Dette er et meget vigtigt punkt at .Vi har, lige som alle andre, vore menings udvekslinger og det er med til at gøre logen levende. Vi har lært at respektere hinanden

Vi er så heldige i vor loge, at have søstre der har været med fra logens begyndelse og fra dem har vi fået meget givet. I vort logearbejde, især i vort gradsarbejde, er vi tilbage i en helt anden tid og vi nyder de smukke ritualer og sange hver gang.

Vi har også den store glæde at have fået mange yngre søstre i vor loge gennem de sidste år. Hvad søger disse unge kvinder så i vor loge og hvad kan vi give dem? Måske har netop disse unge søstre et behov for – efter den travle hverdag – at træde ind i logesalen, for at fordybe sig i de gamle dyder og blive et led i en kæde.

Jeg er overbevist om, at logen kan give dem en dybere forståelse for livets værdier. De kommer til os med deres ungdom, iver og gåpåmod.

Der skal fornyelse til for intet her i livet står stille. Tænk på et lille frø der efter mange år står som et stort og stærkt træ. Det er måske lidt skævt af vejr og vind, måske lidt tyndt i toppen, men rødderne er solidt plantet i den danske muld.

Med tiden vil det selv smide sine frø og nye træer vil vokse op under dets beskyttende grene. Det store træ vil beskytte de små spirer og skærme dem for den stærke sol og vind. De vil vokse op og med tiden tage over, det er naturens gang.

Således et det også med vor loge. Vi er udsprunget fra vor moderloge nr. 6 Gefion og står nu som en 25 årig jubilar, ikke gammel ej heller barn.

Vi er nok i den gode alder, hvor vi må, kan og vil en masse gode ting og det er det de nye yngre søstre skal hjælpe os med.

Samværet med alle søstrene er som at være et led i en kæde. Der kommer stadig flere og flere til og engang kan denne kæde måske nå rundt om hele jorden.

Vi må nødvendigvis udvikle os i takt med tiden, men der må gerne eksistere nogle tidslommer som f.eks. i vore ritualer. Disse indeholder til evig tid de virkelige værdier.

                                                                Venskab, kærlig og sandhed.

  Lad os derfor leve efter disse ord af str. Karina S. Hansen fra loge nr. 81 Gratia.

 ” Ens kom vi til verden – fattig som rig,

   ens går vi herfra – når alt er forbi.

   Derfor vær mod andre, som selv du vil,

   De er mod dig imens du er til ”

 Vi takker for disse kloge ord, i dette dejlige indlæg i forbindelse med vort Jubilæum.