Athene
 

 

 

 

Kærlighedsgraden den 8. Marts 2010

 

 

Søster Overmester.

 

Kærlighed er vigtigere end fuldkommenhed, har en klog mand engang sagt.

 

At få tildelt kærlighedens grad er noget af det smukkeste, vi har i vor Orden.

 

Vi har utallige former for kærlighed her i livet. Kærlighed til Gud, kærlighed mellem de to køn, moder- og faderkærligheden, søskende kærlighed, kærlighed til livet, kærlighed til kunst og til naturen, ja rent ud sagt kærlighed til næsten alt.

 

De mange former for kærlighed menneskene imellem kan stort set sammenfattes under et: Næstekærlighed!

 

Vort store idealbillede for Næstekærlighed er: Den barmhjertige samaritaner i en af Jesu lignelser.

 

I venskabsgraden lærte vi at Ordenens styrke består deri, at alle dens søstre ved Venskabets bånd, er forenet i en stor Kæde.

 

I den grad, jeg nu har fået tildelt, har Ordenen vist mig, at den tager højere sigte og har en videre horisont.

 

 I kærlighedsgraden føres vi ind til den inderste kerne i Ordenens lære, til Menneskekærligheden, Næstekærligheden!

 

Graden levendegør to af vore ædleste grundprincipper:

 

Vær mod andre, som du vil, at andre skal være mod dig og dine!

Den tjener sig selv bedst, som tjener andre!

 

 

 

 

 

”Disse principper følger Vi ved at gøre det gode mod Vores næste, for det godes skyld uden hensyn til mulig løn.”

 

Kære Søstre: Lad os vise, at vi er samaritaner der er opmærksomme på vores næste og parate til at gøre vore ord til handling!

 

 Vi skal bygge en verden op i tillid og tro, og med næstekærligheden som en bærende grundpille.

 

Søster Ceremonimester vil du anføre Logen med et trefoldigt leve for vor Ærværdige loge 64, Athene.

 

 

 

 

 

Athene.
Indlæg afholdt i logen den 22.februar 2010

Af Str. Skatmester Judy Ishøi

 

 

Mine første år i logen.

 

Min proponent Alice Illum- Hansen inviterede mig til nogle besøg i logen, jeg var til en

forårsfest og en julestemning, på et tidspunkt,spurgte hun om det ikke var noget for mig

Jeg var fuldstændig uvidende om hvad en loge er, jeg havde ingen relationer til en loge

 så jeg sagde forsigtigt ja.

 

Min første oplevelse var, som vi alle ved, et besøg hjemme hos mig, og du godeste! Jeg var virkelig meget nervøs, og gik rundt og følte jeg skulle op til det grønne bord til eksamen, lige som da jeg gik i skole, Phu Ha men hvad skete, jeg fik besøg af 2 dejlige damer som virkelig var gode at tale med, og som fortale mig om logens arbejde, og spurgte til mine interesser, samt talte lidt med min mand, om hvad han synes om at jeg gik ind i en loge, det var ren afslapning og vi havde en rigtig dejlig aften.

Ja så blev jeg ” godkendt” !! så kom næste skridt, indvielsen, hold da helt op, jeg var rigtig nervøs igen, og havde tænkt meget over hvad det dog kunne være jeg skulle til, og jeg besluttede at jeg ville høre godt efter, og virkelig lægge mærke til hvad der skete, men Phu Ha !! da det hele var færdigt og jeg var ude i forværelset igen, kunne jeg hverken huske hvad jeg havde gjort, og værre endnu jeg kunne ikke huske en pind af hvad der blev sagt, det eneste jeg kunne huske var at jeg havde aflagt et løfte.

Nå men indviet blev jeg da, og så kom den store læretid, vi starter alle sammen i festudvalget, hvilket var en fornøjelse, men også et job der var med til at få pulsen op og benmuskler rørt, men også en periode hvor man lærer flere søstre godt at kende, og får et godt sammenhold. 

Vi skal alle igennem 3 grader- venskab- kærlighed- sandhed. I det forløb fra indvielsen til sandhedsgraden, der blev jeg opdraget!!!!! – du må ikke have korte ærmer, din kjole er for kort den skal gå ned til anklen under knoglen, du skal huske at når du er i loge-salen skal du tiltale med De, du må ikke sidde og hviske, du skal sidde med samlede ben, når du er på 1.række i logesalen, og husk nu start altid på vestre fod, nej du må ikke stemme – sæt dig ned. Ja ja men det er alt sammen kærligt ment, og til hjælp for nye søstre.

Ja men jeg nåede jo til Sandhedsgraden, og der gik et lys op for mig, nu begyndte forståelsen for de 2 andre grader at dæmre, og jeg blev rigtig glad en aften vi var til belæring, og det gik op for mig at tingene virkelig hang sammen, og begyndte at give mening.

Det var en lang omvej til det jeg egentlig ville sige, nemlig hvis der her i aften sidder nogle søstre som kan genkende nogle af disse ting, så vil jeg sige ! i er helt normale, og jeg kan glæde jer med, at jeg i dag føler, at den opdragelse jeg har fået her i logen, har hjulpet mig i mit daglige virke, jeg er blevet mere rolig, jeg mener også jeg har større tolerance over for andre mennesker, og at jeg har fået længere snor ” før jeg ryger op i det røde felt”, så selv om man indimellem måske tænker, hvad laver jeg her, så kommer der noget rigtig godt ud af det hen ad vejen. Så jeg vil ønske jer en god rejse gennem graderne.

 

Tusind Tak.